Nokkosvoi on kesäkeittiön salainen ase – se on helposti tuunattavissa ja täynnä makua.

Villinä kasvava nokkonen ei ole vain ravinteikas superyrtti, vaan myös loistava lisä grilliruokien, uusien perunoiden tai tuoreen leivän kaveriksi.

Ryöpättynä ja yhdistettynä pehmeään voihin se muuntuu täyteläiseksi ja aromaattiseksi lisukkeeksi, jossa maistuu suomalainen kesä.

Katso alta helppo resepti.

1085055 0c913dea16b5346f4e0f9a4029efab83
Kuva: CCNull.de

Nokkosvoi

Ainekset:

  • 100 g pehmeää voita (tai vegaanista margariinia)
  • noin 1 dl tuoreita nokkosen lehtiä (tai 2 rkl kuivattua)
  • 1 pieni valkosipulinkynsi (halutessa)
  • ½ tl suolaa
  • (halutessa: ½ tl sitruunamehua tai raastettua sitruunankuorta)

Valmistus:

  1. Kerää ja ryöppää nokkoset:
    • Käytä nuoria nokkosen latvuksia tai lehtiä.
    • Ryöppää kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia.
    • Valuta ja purista neste pois, hienonna veitsellä.
  2. Sekoita voi ja mausteet:
    • Pehmennä voi huoneenlämpöiseksi.
    • Lisää joukkoon hienonnettu nokkonen, valkosipuli (murskattuna), suola ja muut mausteet.
    • Sekoita tasaiseksi tahnaksi.
  3. Anna tekeytyä:
    • Laita nokkosvoi jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, jotta maut tasaantuvat.
    • Halutessa voit muotoilla sen tuorekelmussa rullaksi ja viipaloida ennen tarjoilua.
    • Voit lisätä joukkoon myös esimerkiksi silputtua ruohosipulia, timjamia tai chiliä, jos kaipaat lisäpotkua.

Jaa resepti, jos pihallasi kasvaa nokkosia.