Kantarellien puhdistus on helppoa, jos noudattaa ruokatoimittaja Kati Pohjan ohjeita.

Metsissä on tällä hetkellä jopa runsain määrin kantarelleja, sillä suhteellisen sateinen ja lämmin ilma on mahdollistanut sienten nopean kasvun.

Kantarelli on sienistä suomalaisten ylivoimainen suosikki – eikä ihme, sillä se on helppo tunnistaa ja putsata. Lisäksi kantarelleissa on vain harvoin matoja ja sen maku on hyvin miellyttävä.

Poista kannat

Sienten putsaaminen voi olla joskus hermoja raastavaa varsinkin silloin, kun niitä on paljon ja kerääjä on ollut huolimaton. Olen itse havainnut, että sienten kantojen poistaminen jo metsässä helpottaa putsaamista merkittävästi.

Pese kantarellit

Kati Pohja neuvoo muita pesemään kantarellit. Katso video alapuolelta:

@katipohja

Paras tapa puhdistaa kantarellit? No tietenkin pestä ne! #kantarelli #sieni #metsäsieni

♬ alkuperäinen ääni – Kati Pohja

– Olen jo vuosien ajan pessyt kantarellit, koska minulla ei ole aina iltaisin eikä muutenkaan aikaa siihen hirvittävään sutimiseen. Olen todennut, että tämä on paras tapa, Pohja kertoo.

Ruokatoimittajan mukaan peseminen on hyvä kikka, sillä kantarelleja harvemmin kuivatetaan. Suurin osa syö kantarellit heti tai paistaa ne ja laittaa pakastimeen.

– Sillä ei ole mitään merkitystä, että ne kastelee. Kastuvathan nämä metsässäkin, kun sataa, Pohja näpäyttää.

Kantarellien lisäksi monet muutkin sienet, kuten suppilovahverot ja rouskut, kestävät pesun aivan hyvin. Kuivattavaksi tarkoitettuja sieniä ei kannata pestä.