Kokeile ja tulet ihastumaan pekoniin käärittyihin maitohorsmiin.

Maitohorsman versot muistuttavat maultaan vihreää parsaa – niiden sesonki on keväällä touko-kesäkuussa.

Kokeilimme kääriä maitohorsmat pekoniin ja lopputulos muistutti aivan pekoniin käärittyä vihreää parsaa. Kokeile reseptiä ennen kuin maitohorsmat kasvavat liian suuriksi.

WhatsApp Image 2025 05 24 at 19.22.25 1
Kuva: herkuttelija.fi

Pekoniin käärityt maitohorsmat

Ainekset:

  • Noin 10–15 nuorta maitohorsman versoa (n. 10–15 cm pitkiä, parsan kaltaisia)
  • 10–15 viipaletta pekonia (1 per horsma)
  • Mausteita: mustapippuri, valkosipulijauhe tai chilihiutaleita
  • Hieman oliiviöljyä
bf43f1db 09d3 44bc 9299 a8a4c513cd1b e1748104280333
Kuva: herkuttelija.fi

Valmistus:

  1. Esivalmistelu:
    • Kerää nuoria maitohorsman versoja keväällä ennen kukintaa. Versojen tulisi olla parsan kaltaisia ja noin 10–20 cm pitkiä.
    • Huuhtele ja poista tarvittaessa alimpia lehtiä. Katkaise puumainen alaosa pois.
  2. Esikeitä:
    • Kiehauta horsmia kevyesti suolavedessä noin 1–2 minuuttia.
    • Pyöräytä horsmat oliiviöljyssä ja lisää halutessasi mausteita (pippuri, valkosipulijauhe, chili, jne.)
  3. Kääriminen:
    • Ota 4-6 maitohorsman vartta ja kääri ympärille yksi viipale pekonia.
  4. Paistaminen:
    • Paista pekoniin käärityt horsmat pannulla miedolla lämmöllä noin 5–8 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa ja saanut väriä.
    • Vaihtoehtoisesti voit paistaa ne uunissa 200°C noin 15–20 minuuttia, kunnes pekoni on kypsää ja rapeaa. Käännä kerran paiston aikana.
    • Voit myös grillata pekoniin käärityt horsmat.
  5. Tarjoilu:
    • Tarjoile lämpimänä.

Resepti on Herkuttelijan käsialaa – kokeile ja kerro meille mitä mieltä olit lopputuloksesta!