
Kokeile ja tulet ihastumaan pekoniin käärittyihin maitohorsmiin.
Maitohorsman versot muistuttavat maultaan vihreää parsaa – niiden sesonki on keväällä touko-kesäkuussa.
Kokeilimme kääriä maitohorsmat pekoniin ja lopputulos muistutti aivan pekoniin käärittyä vihreää parsaa. Kokeile reseptiä ennen kuin maitohorsmat kasvavat liian suuriksi.

Pekoniin käärityt maitohorsmat
Ainekset:
- Noin 10–15 nuorta maitohorsman versoa (n. 10–15 cm pitkiä, parsan kaltaisia)
- 10–15 viipaletta pekonia (1 per horsma)
- Mausteita: mustapippuri, valkosipulijauhe tai chilihiutaleita
- Hieman oliiviöljyä

Valmistus:
- Esivalmistelu:
- Kerää nuoria maitohorsman versoja keväällä ennen kukintaa. Versojen tulisi olla parsan kaltaisia ja noin 10–20 cm pitkiä.
- Huuhtele ja poista tarvittaessa alimpia lehtiä. Katkaise puumainen alaosa pois.
- Esikeitä:
- Kiehauta horsmia kevyesti suolavedessä noin 1–2 minuuttia.
- Pyöräytä horsmat oliiviöljyssä ja lisää halutessasi mausteita (pippuri, valkosipulijauhe, chili, jne.)
- Kääriminen:
- Ota 4-6 maitohorsman vartta ja kääri ympärille yksi viipale pekonia.
- Paistaminen:
- Paista pekoniin käärityt horsmat pannulla miedolla lämmöllä noin 5–8 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa ja saanut väriä.
- Vaihtoehtoisesti voit paistaa ne uunissa 200°C noin 15–20 minuuttia, kunnes pekoni on kypsää ja rapeaa. Käännä kerran paiston aikana.
- Voit myös grillata pekoniin käärityt horsmat.
- Tarjoilu:
- Tarjoile lämpimänä.
Resepti on Herkuttelijan käsialaa – kokeile ja kerro meille mitä mieltä olit lopputuloksesta!