Laventeli on yrtti, jota kannattaa istuttaa omaan puutarhaan niin ulkonäöllisistä kuin käytännöllisistäkin syistä.

Laventelin omaperäinen tuoksu ja kaunis kukinto tekee siitä loistavan hyötykasvin puutarhaan. Kaiken lisäksi laventeli tarjoaa lukuisia ominaisuuksia, joista moni ei ehkä ollut edes tietoinen.

Laventeleja saa ostettua nykyään lähes kaikista hyvinvarustelluista puutarhamyymälöistä edulliseen hintaan.

Kuva: pxhere.com

Lue alta mitä hyötyjä laventelin kasvatus tarjoaa!

  1. Hyttyskarkote: Laventelin tuoksu karkottaa hyttysiä ja muita hyönteisiä, mikä tekee ulkona oleskelusta miellyttävämpää.
  2. Houkuttelee pölyttäjiä: Laventeli houkuttelee mehiläisiä, perhosia ja muita pölyttäjiä, jotka ovat tärkeitä kasvien pölytykselle ja puutarhan ekosysteemille.
  3. Ulkonäkö ja tuoksu: Laventelin kauniit, violetit kukat ja miellyttävä tuoksu lisäävät visuaalista ja aromikasta viehätystä puutarhaan.
  4. Helppohoitoinen: Laventeli on suhteellisen helppohoitoinen kasvi, joka kestää kuivuutta ja sopii hyvin monenlaisiin maaperiin. Se vaatii vain vähän kastelua ja hoitoa.
  5. Monikäyttöinen: Laventelia voi käyttää monin eri tavoin, kuten kuivattuna tuoksupusseissa, yrttiteenä tai eteerisenä öljynä, jolla on rauhoittavia ja rentouttavia vaikutuksia.
  6. Monivuotinen: Laventeli on monivuotinen kasvi, joten se tuottaa iloa ja hyötyä vuodesta toiseen ilman tarvetta uudelleen istuttamiselle.
  7. Parantaa maaperää: Laventeli voi auttaa parantamaan maaperän rakennetta ja houkutella hyödyllisiä hyönteisiä, kuten maa-ampiaisia, jotka saalistavat tuholaisia.
  8. Hyvä kumppanuuskasvi: Laventeli voi toimia hyvänä kumppanuuskasvina muiden kasvien, kuten ruusujen, kanssa, auttaen suojaamaan niitä tuholaisilta.

Laventelin monipuoliset hyödyt tekevät siitä erinomaisen valinnan puutarhaan, ja sen istuttaminen voi tuoda mukanaan sekä käytännöllisiä että esteettisiä etuja.

Jaa uutinen, jos et tiennyt laventelin monista ominaisuuksista!