Puolukat alkavat valmistumaan elokuun puolella ja ne viihtyvät parhaiten kuivilla mäntykankailla.

Puolukoiden nauttiminen voi tarjota monia terveyshyötyjä, kuten parantaa sydämen terveyttä, edistää ruuansulatusta ja ehkäistä tulehduksia.

Kuva: pxhere.com

Syö puolukoita vain 50-100 grammaa päivässä ja pääset nauttimaan huikeista terveydellisistä hyödyistä.

  1. Vitamiinien ja antioksidanttien saanti: Puolukoissa on erityisesti C-vitamiinia ja antioksidantteja, kuten polyfenoleja. Noin 50-100 grammaa päivässä voi riittää antamaan tarvittavan määrän näitä ravintoaineita.
  2. Kuidun saanti: Puolukat ovat hyvä kuidun lähde. Kuitu on tärkeää ruoansulatuksen kannalta, ja se auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Jo 100 grammaa puolukoita sisältää noin 3-4 grammaa kuitua, mikä on jo pieni osa päivittäisestä kuitutarpeesta.
  3. Kalorit ja sokeri: Puolukat ovat vähäkalorisia ja sisältävät vain vähän sokeria, mikä tekee niistä erinomaisen välipalan tai lisän aterioihin ilman riskiä ylimääräisten kalorien saamisesta.

1-2 desilitraa (noin 50-100 grammaa) puolukoita päivässä voi tarjota merkittäviä terveyshyötyjä. Tämä määrä voidaan syödä sellaisenaan, lisätä smoothieihin, jogurtin tai puuron sekaan tai käyttää ruoanlaitossa.

Jos sinulla on erityisiä terveydellisiä tarpeita tai ruokavaliorajoituksia, on hyvä keskustella asiasta ravitsemusterapeutin tai lääkärin kanssa.