Pissan sekoittaminen kasteluveteen on hyödyllistä, koska se toimii luonnollisena lannoitteena.

Isoäidilläni oli aina tapana lisätä pissaa kasteluveden sekaan. Pienenä pidin tätä tapaa ällöttävänä, mutta näin aikuisiällä on helppo ymmärtää miksi hän teki niin.

Pissa sisältää runsaasti ravinteita, jotka ovat kasveille tärkeitä, erityisesti typpeä, fosforia ja kaliumia. On kuitenkin huomioitava, että pissa on todella vahvaa ja sitä pitää laimentaa reilusti ennen kasveille antamista.

Kuva: Picryl.com

Lue alapuolelta miksi pissa on erinomainen lannoitevalinta!

Ravinteiden lähde: Pissa sisältää typpeä, fosforia ja kaliumia, jotka ovat kasvien kasvulle elintärkeitä ravinteita. Typpeä tarvitaan kasvien kasvuun, fosforia juurten ja kukintojen kehitykseen ja kaliumia kasvien yleiseen terveyteen ja kestävyyteen.

Taloudellinen ja ympäristöystävällinen: Pissan käyttäminen lannoitteena on ilmainen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kaupallisille lannoitteille. Se vähentää kemiallisten lannoitteiden tarvetta, mikä puolestaan vähentää niiden tuotannon ja käytön aiheuttamia ympäristöhaittoja.

Kierrätys: Pissan käyttäminen lannoitteena on ekologista ja samaan aikaan hyödynnät ainetta, joka menisi muuten hukkaan.

Parantaa maaperän laatua: Pissa voi auttaa parantamaan maaperän mikrobistoa ja ravinnepitoisuutta.

Helppokäyttöinen: Pissan kerääminen ja sekoittaminen kasteluveteen on helppoa ja vaatii vain vähän lisätyötä.

    Huomio nämä seikat!

    • Laimennus: Pissa on erittäin väkevää, joten se tulisi aina laimentaa ennen käyttöä. Sopiva laimennussuhde on yleensä 1 osa pissaa ja 10-20 osaa vettä.
    • Sopivat kasvit: Kaikki kasvit eivät välttämättä kestä pissan lannoitusta, joten on hyvä kokeilla ensin pienellä alueella tai vähemmän arvokkailla kasveilla.

    Näillä ohjeilla pissaa voi käyttää tehokkaana ja luonnonmukaisena lannoitteena puutarhassa.

    Jaa tämä vinkki ystävillesi – ilmaista lannoitetta kannattaa hyödyntää!