Akateeminen Kiuas-Seura on valinnut vuoden parhaat makkarat yli 100 makkaran joukosta.

Tämän vuoden voittajaksi kruunattiin Makuliha Oy:n Boomeri-grillimakkara huikealla 95 pisteen äänisaaliilla. Makuliha sai voiton myötä itselleen neljännen 1. sijan vuosittain käytävässä makkarataistelussa.

Kuva: Makuliha

Boomeri on lihaisa ja mehukas makkara, joka on terästetty sopivalla määrällä chiliä, Makulihan sivuilla kerrotaan.

– Jalapenon isku ei osu liian alas, puruvastusta riittää, tosi hyvä jälkimaku, kommentoi puheenjohtaja Jyri Jämsä.

Makkaraa kuvailtiin tasapainoiseksi ja mehukkaaksi. Kuumentaminen tuo esiin makkaran makua, pippurit tuntuvat jo alusta alkaen, jalapenon isku ei osu liian alas ja makkarassa on lisäksi pehmeä chilin puraisu.

Voittajamakkaralla oli myös hyvä kuori, puruvastusta ja erinomainen jälkimaku.

Parhaat makkarat valittiin seitsemässä eri kategoriassa, joita grillimakkaroiden lisäksi olivat raakamakkarat, lihamakkarat, nakkimakkarat, erikoismakkarat, bratwurstit ja ryynimakkarat.

Muiden kategorioiden parhaat makkarat:

  • Raakamakkarat: Herkku Premium Edition Joulumakkara / Nakki-Hannu Oy (94 p.)
  • Lihamakkarat: Dulano Salsiccia Toscana / Wursti Oy, Järvenpää (92 p.)
  • Nakkimakkarat: Savo-Karjalan Cheddar Jalapeno Nakki / Savo-Karjalan Liha Oy (91 p.)
  • Erikoismakkarat: Chef Wotkin’s Marcelino Maustemakkara / Lihatukku Veijo Votkin Oy, Helsinki (88 p.)
  • Bratwurstit: Wigren Gourmet Bratwurst Grillimakkara / Yrjö Wigren Oy, Tampere (87 p.)
  • Ryynimakkarat: Lapin Pororyynimakkara / Lapin Liha Oy (87 p.)

Lähde: IS / Ruokala