Vesimelonin saa helposti maistumaan entistä paremmalta, kokki vinkkaa.

Olemme uutisoineen vesimelonin lukuisista käyttötarkoituksista. Vesimelonia voi syödä sellaisenaan, käyttää salaateissa tai vaikkapa grillata. Vesimeloni on myös todella hyvä kesäherkku, sillä se nesteyttää ja tarjoaa keholle hivenaineita sekä suoloja.

New York Post jakoi vinkkejä vesimelonin maustamiseen. Olisitko osannut veikata, että vesimelonin maustaminen tapahtuu ripauksella suolaa?

Lue myös:

Kuva: thekitchn.com

Kokki paljastaa miksi vesimelonin päälle kannattaa lisätä suolaa

Teksasilainen keittiömestari John Carpenter kertoo vesimelonin suolaamisen olevan hyvin yleistä Yhdysvalloissa, erityisesti osavaltion eteläisissä osissa.

– Suola poistaa vesimelonin kitkeryyttä ja korostaa makeutta. Se saa myös sylkirauhaset aktivoitumaan, jolloin vesimeloni tuntuu entistäkin mehukkaammalta, Carpenter kertoo.

Isokiteistä suolaa

Kokin mukaan vesimelonin päälle kannattaa ripotella isokiteistä suolaa. Tämä nostaa vesimelonin maun uudelle tasolle. Myös kokki Isaac Walker komppaa John Carpenteria.

– Suola ei ole maustaja tai mauste – se on vahvistaja, eli se vahvistaa ruoassa jo olemassa olevia makuja, Walker kuvailee Fox Newsille ja jatkaa vielä:

– Jonkun suolaisen asian lisäämisen jollekin makealle, kuten vesimelonille, on kuin makunystyröilläsi olisi pirskeet suussa.

Kokeile tätä niksiä! Vesimelonit ovat nyt parhaimmillaan ja edullisimmillaan.