Suosittu amerikkalainen ruoka on saanut nimensä herkullisesta ja ylellisestä maustaan – aivan kuin se olisi miljoonan dollarin arvoinen.

Ruoassa on kyse lasagnen kaltaisesta versiosta: spagetti kaadetaan vuokaan, jonka päälle lisätään juusto- ja jauhelihakastike.

Miljoonan dollarin pasta

Ainekset

(4 hengelle)

  • 300 g spagettia
  • 200 g salsiccia-jauhelihaa (raaka, chilillä maustettu)
  • 250 g naudan jauhelihaa
  • 1 keltainen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 400 g tomaattimurskaa (yrteillä maustettu)
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 250 g raejuustoa
  • 200 g tuorejuustoa (maustamaton)
  • 2 dl crème fraîchea (valkosipulilla ja parmesanilla maustettu)
  • 0,5 dl maitoa
  • 2 dl juustoraastetta (esim. mozzarella + cheddar)
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Lisäksi

  • salaattisekoitusta (esim. rucolaa sisältävä)

Valmistusohje

  1. Keitä spagetti al denteksi suolatussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita pasta voideltuun uunivuokaan.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Paista salsiccia-jauheliha kuumassa paistinpannussa, hienonna se kypsennyksen aikana. Lisää naudan jauheliha, sipuli ja valkosipuli, paista noin 3 minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja paista vielä 1 minuutti. Lisää tomaattimurska, 2 dl vettä ja liemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  4. Sekoita keskenään raejuusto, tuorejuusto, crème fraîche, maito, ½ tl suolaa ja 1 ¼ tl mustapippuria. Levitä seos spagetin päälle ja lisää jauhelihakastike. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  5. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes juusto saa kauniin värin.
  6. Tarjoa salaattisekoituksen kanssa.

Nauti!

LUE MYÖS: 5 yleisintä virhettä, jotka pienentävät ensi vuoden pensasmustikkasatoa (Marjastaja.fi)