Suosittu amerikkalainen ruoka on saanut nimensä herkullisesta ja ylellisestä maustaan – aivan kuin se olisi miljoonan dollarin arvoinen.
Ruoassa on kyse lasagnen kaltaisesta versiosta: spagetti kaadetaan vuokaan, jonka päälle lisätään juusto- ja jauhelihakastike.
Miljoonan dollarin pasta
Ainekset
(4 hengelle)
- 300 g spagettia
- 200 g salsiccia-jauhelihaa (raaka, chilillä maustettu)
- 250 g naudan jauhelihaa
- 1 keltainen sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 400 g tomaattimurskaa (yrteillä maustettu)
- 2 lihaliemikuutiota
- 250 g raejuustoa
- 200 g tuorejuustoa (maustamaton)
- 2 dl crème fraîchea (valkosipulilla ja parmesanilla maustettu)
- 0,5 dl maitoa
- 2 dl juustoraastetta (esim. mozzarella + cheddar)
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Lisäksi
- salaattisekoitusta (esim. rucolaa sisältävä)
Valmistusohje
- Keitä spagetti al denteksi suolatussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita pasta voideltuun uunivuokaan.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Paista salsiccia-jauheliha kuumassa paistinpannussa, hienonna se kypsennyksen aikana. Lisää naudan jauheliha, sipuli ja valkosipuli, paista noin 3 minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja paista vielä 1 minuutti. Lisää tomaattimurska, 2 dl vettä ja liemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
- Sekoita keskenään raejuusto, tuorejuusto, crème fraîche, maito, ½ tl suolaa ja 1 ¼ tl mustapippuria. Levitä seos spagetin päälle ja lisää jauhelihakastike. Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes juusto saa kauniin värin.
- Tarjoa salaattisekoituksen kanssa.
Nauti!