Harri Syrjänen korostaa harkittuja ja selkeitä valintoja ruoan maustamisessa.

Julkkiskokki ja ruokakirjailija Harri Syrjänen nousi aikaisemmin otsikoihin kommentoituaan MTV:lle, ettei hän siedä aromisuolaa. Lausunto herätti runsaasti reaktioita, sillä monille aromisuola on olennainen osa tuttua arkikokkausta.

MTV:lle antamassaan haastattelussa Syrjänen avasi näkemyksiään esimerkiksi makaronilaatikon maustamisesta.

Kokki jakoi vinkkejä makujen rakentamiseen ja kertoi välttävänsä aromisuolan käyttöä.

– Arvostan raaka-aineen makua. Olen suola- ja pippurimies. Mutta toki on paljon ruokia, missä mausteita tarvitaan, Harri toteaa.

pexels victoria bowers 148548814 10487732 scaled
Kuva: pexels.com

Perinteinen makaronilaatikko ei kaipaa kummempia

Syrjänen käytti esimerkkinä perinteistä makaronilaatikkoa. Hänen mukaansa tästä arkiruoasta saa enemmän irti, kun uskaltaa hakea vaikutteita eri ruokakulttuureista.

– Ei kannata työntää kaikkea yhteen laariin. Hakee vaikka Aasiasta, Intiasta tai Meksikosta jonkun makupaletin.

Kumpi sinua miellyttää enemmän – klassinen makaronilaatikko vai rohkeammin maustetut versiot?

LUE MYÖS: Tätä kirjolohta voi kutsua jo possuksi – pilkkijä ei meinaa pysyä housuissaan (Kalajutut.fi)