Harri Syrjänen korostaa harkittuja ja selkeitä valintoja ruoan maustamisessa.
Julkkiskokki ja ruokakirjailija Harri Syrjänen nousi aikaisemmin otsikoihin kommentoituaan MTV:lle, ettei hän siedä aromisuolaa. Lausunto herätti runsaasti reaktioita, sillä monille aromisuola on olennainen osa tuttua arkikokkausta.
MTV:lle antamassaan haastattelussa Syrjänen avasi näkemyksiään esimerkiksi makaronilaatikon maustamisesta.
Kokki jakoi vinkkejä makujen rakentamiseen ja kertoi välttävänsä aromisuolan käyttöä.
– Arvostan raaka-aineen makua. Olen suola- ja pippurimies. Mutta toki on paljon ruokia, missä mausteita tarvitaan, Harri toteaa.

Perinteinen makaronilaatikko ei kaipaa kummempia
Syrjänen käytti esimerkkinä perinteistä makaronilaatikkoa. Hänen mukaansa tästä arkiruoasta saa enemmän irti, kun uskaltaa hakea vaikutteita eri ruokakulttuureista.
– Ei kannata työntää kaikkea yhteen laariin. Hakee vaikka Aasiasta, Intiasta tai Meksikosta jonkun makupaletin.
Kumpi sinua miellyttää enemmän – klassinen makaronilaatikko vai rohkeammin maustetut versiot?













