Joulunkinkun paistamiseen ei ole yhtä oikeaa menetelmää, mutta tietyt vaiheet yhdistävät paistajia. Yksi niistä on lämpötilan hallinta, jossa paistomittari on noussut lähes välttämättömäksi työkaluksi. Sen avulla kinkun sisälämpötila pysyy tarkasti hallinnassa ja lopputulos on tasainen, riippumatta paistotavasta.
Harri Syrjäsen mukaan joulukinkku täytyy tehdä ruiskuoreen. Perinteinen valmistustapa on kulkenut huippukokin suvussa ikuisuuden, eikä hän aio katkaista perinnettä. Kokin mukaan ruiskuoressa paistuneesta kinkusta tulee täydellisen mehukas, kun sisälämpötilaa seurataan paistomittarilla.
Harrin mukaan kinkun kuuluu olla potkallinen, noin 7 kiloinen on hyvä.
Paistomittarin tulee olla digitaalinen
Huippukokin mukaan kinkunpaistajan kannattaa investoida digitaaliseen mittariin.
– Älkää käyttäkö manuaalimittareita, ne ei toimi. Digitaalinen on ainoa oikea, Harri toteaa jämäkästi videollaan.
Tökkää mittari kinkun paksuimpaan kohtaan aina luuhun asti. Jos luuta ei ole, niin yritä osua mahdollisimman keskelle.
Katso alta video.













