Julkkiskokki ja ruokakirjailija Harri Syrjänen totesi aiemmin Iltalehdelle mikä on hänen mielestään pahin mahdollinen mauste.

Harrin inhokkimauste löytyy lukemattomista maustekaapeista ja on monilla kovassakin käytössä. Kyseessä on aromisuola.

Aromisuola on Harrin mielestä tuote, joka tekee hyvästä kotiruoasta teollisen makuista.

Huippukokin mukaan hyväkin kotiruoka muuttuu valmisruoaksi, kun siihen lisätään aromisuolaa.

– Aromisuola. Jos kokkaat ja teet alusta loppuun ruoan itse, niin älä hyvä ihminen pane siihen aromisuolaa, koska sillä muutat sen ruoan valmisruoaksi, Harri täräyttää Iltalehden haastattelussa.

Harri suosittelee välttämään aromisuolaa kaikissa kotikeittiöissä, joissa ruoka valmistetaan itse.

4002673353 dba0e1ac88 c
Kuva: Flickr.com

Jotkin valmisruoat maistuvat myös huippukokille

Vaikka Harri Syrjänen suhtautuu aromisuolaan kriittisesti niin se ei tarkoita, etteikö hän joskus söisi valmisruokia. Harrin mukaan esimerkiksi ankanrasvaan säilötyt ankankoivet ovat mainio einerruoka, jotka sopivat myös juhlavampiin hetkiin.

Myös klassinen purkkihernekeitto on joskus Harrin ruokalistalla, sillä se on kiireisten päivien pelastaja.

Lähde: Iltalehti

LUE MYÖS: Suolaiset joulutortut vievät kielen mennessään – maun salaisuus piilee lohitäytteessä (Kalajutut.fi)