Julkkiskokki Harri Syrjänen kertoi Iltalehdelle mikä on hänen mielestään pahin mahdollinen mauste. Kaikkien yllätykseksi kyseinen mauste löytyy todella monen suomalaisen keittiöstä.
Huippukokki ei epäröinyt laukoessaan mielipidettään – aromisuola on Harrin mielestä tuote, joka muuttaa kotiruoan teollisen makuiseksi.
Syrjäsen mukaan on aivan sama syökö valmisruokaa vai kotiruokaa, jos sen joukkoon on lisätty aromisuolaa. Harrin mielestä aromisuola muuttaa kotiruoan aivan valmisruoan makuiseksi.
– Aromisuola. Jos kokkaat ja teet alusta loppuun ruoan itse, niin älä hyvä ihminen pane siihen aromisuolaa, koska sillä muutat sen ruoan valmisruoaksi, Harri täräyttää Iltalehden haastattelussa.
Siksi aromisuola ei kuulu Harrin mielestä kotikeittiöihin, joissa ruoka valmistetaan itse.
Jotkin valmisruoat maistuvat myös huippukokille
Harri Syrjäsen kriittinen suhtautuminen aromisuolaa ja sen teollista makua kohtaan ei tarkoita sitä, että huippukokki kaihtaisi kaikkia valmisruokia.
Harrin mukaan muun muassa ankankoivet ankanrasvassa ovat loistava einesruoka. Niitä voi käyttää myös juhlahetkinä.
Klassinen hernekeitto saa myös Harrin hyväksynnän, sillä se on kiireisinä päivinä helppo ratkaisu.