Anu Heinaro vieraili lauantaina 14.12.24 Huomenta Suomen lähtyksessä, jossa hän valmisti luumupitkon.

Jos et ehdi tai jaksa näperrellä yksittäisiä torttuja niin voit kerralla valmistaa pitkon, josta riittää syötävää suuremmallekin poppoolle.

– Olen pienestä pitäen tehnyt joulutorttuja ja kyllästynyt niiden näpertämiseen, niin tämä pitko täällä on maailmaa mullistava, Lore intoili. , Lorenz Backman hehkutti.

Ainekset

  • 1 kpl iso lehtitaikinalevy
  • 2 dl valmista vaniljakreemiä
  • 1 dl luumuhilloa (paistonkestävä torttumarmeladi)
  • 1 dl luumuja pilkottuna
  • Voiteluun: kananmunaa

Valmistusohje

  1. Kaulitse lehtitaikinalevy hieman suuremmaksi kuin se on pakkauksesta otettaessa. 
  2. Leikkaa päätyihin pienet viillot, jotta päätyihin jää pieni kaistale taikinaa, jonka lopuksi voi kääntää pitkon päätyihin siististi sekä ylä- että alareunaan.
  3. Leikkaa reunat hapsuiksi. Levitä keskelle vaniljakreemi, sen päälle keskelle luumuhillo ja sitten pilkotut luumut vanaksi luumuhillon päälle. Luumut on kätevä pilkkoa saksilla.
  4. Ala käännellä hapsuja vuorotellen oikealta ja vasemmalta yksi kerrallaan keskelle täytteen yli. Jatka kunnes kaikki hapsut on käännetty. 
  5. Taita nyt päädyt siistiksi ja voitele pitko kananmunalla. 
  6. Paista 225 asteessa 25–35 minuuttia. Halutessasi siivilöi päälle tomusokeria.

Resepti: MTV / Anu Heinaro