Anu Heinaro vieraili lauantaina 14.12.24 Huomenta Suomen lähtyksessä, jossa hän valmisti luumupitkon.
Jos et ehdi tai jaksa näperrellä yksittäisiä torttuja niin voit kerralla valmistaa pitkon, josta riittää syötävää suuremmallekin poppoolle.
– Olen pienestä pitäen tehnyt joulutorttuja ja kyllästynyt niiden näpertämiseen, niin tämä pitko täällä on maailmaa mullistava, Lore intoili. , Lorenz Backman hehkutti.
Ainekset
- 1 kpl iso lehtitaikinalevy
- 2 dl valmista vaniljakreemiä
- 1 dl luumuhilloa (paistonkestävä torttumarmeladi)
- 1 dl luumuja pilkottuna
- Voiteluun: kananmunaa
Valmistusohje
- Kaulitse lehtitaikinalevy hieman suuremmaksi kuin se on pakkauksesta otettaessa.
- Leikkaa päätyihin pienet viillot, jotta päätyihin jää pieni kaistale taikinaa, jonka lopuksi voi kääntää pitkon päätyihin siististi sekä ylä- että alareunaan.
- Leikkaa reunat hapsuiksi. Levitä keskelle vaniljakreemi, sen päälle keskelle luumuhillo ja sitten pilkotut luumut vanaksi luumuhillon päälle. Luumut on kätevä pilkkoa saksilla.
- Ala käännellä hapsuja vuorotellen oikealta ja vasemmalta yksi kerrallaan keskelle täytteen yli. Jatka kunnes kaikki hapsut on käännetty.
- Taita nyt päädyt siistiksi ja voitele pitko kananmunalla.
- Paista 225 asteessa 25–35 minuuttia. Halutessasi siivilöi päälle tomusokeria.
Resepti: MTV / Anu Heinaro