Japanilaisen perheyrityksen valmistamasta soijapullosta voi joutua pulittamaan sievoisen summan.
Kamebishin 20 vuotta kypsytetty soijakastike on maailman kallein soijakastike, ja neljän ruokalusikallisen hinta voi nousta jopa 115 euroon. Soijakastike on valmistettu samalla perhereseptillä vuodesta 1753 lähtien ja se noudattaa perinteistä mushiro koji -menetelmää, jossa jokainen vaihe vie vuosia valmistua.
Vertailun vuoksi useimmat suositut soijakastikkeet voivat maksaa vähemmän kuin virvoitusjuoma, ja muut kypsytetyt käsityöläissoijakastikkeet maksavat yleensä noin 40 dollaria.
Vuonna 2001 Kamebishin 18. sukupolven omistaja Kaori Okada jätti uransa matkailualalla pelastaakseen perheensä kamppailevan yrityksen yhdistelemällä perinteisiä menetelmiä ja uusia innovaatioita. Tämän seurauksena yritys myy nykyään jauheen muodossa olevaa soijaa sekä “soijapizzaa”.
Katso oheiselta videolta kattava ja mielenkiintoinen esittely perheyrityksen toiminnasta.
Jaa uutinen sushin ystäville!