Kukapa ei rakastaisi perinteistä lohikeittoa… Mutta mitä jos siitä saisi vielä parempaa?
Savulohesta valmistettu lohikeitto on erityinen herkkuruoka, joka tuo keittoon syvän ja täyteläisen savuisen maun.
Uutisoimme aikaisemmin, että lohikeiton sekaan kannattaa lisätä myös fenkolia.
Savulohikeitto (4 annosta)
Ainekset:
- 300–400 g lämminsavulohta
- 5–6 perunaa
- 1 sipuli
- 1 pieni purjo (valkoinen ja vaaleanvihreä osa)
- 1 porkkana
- 2 rkl voita tai öljyä
- 8 dl vettä
- 1 kalaliemikuutio tai 2 dl valmista kalalientä
- 2 dl ruokakermaa
- 1 tl suolaa (maun mukaan)
- ½ tl valkopippuria
- 1 ruukku tilliä (hienonnettuna)
Valmistusohje:
- Valmistelut:
- Kuori ja paloittele perunat ja porkkana pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja viipaloi purjo.
- Kuullotus:
- Sulata rasva kattilassa ja kuullota sipulia ja purjoa miedolla lämmöllä noin 2–3 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
- Keittäminen:
- Lisää vesi ja kalaliemikuutio (tai valmis kalaliemi) kattilaan. Lisää perunat ja porkkanat. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä (noin 10–15 minuuttia).
- Lisää savulohi ja kerma:
- Poista savulohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Murustele kala isoiksi paloiksi ja lisää se kattilaan.
- Kaada joukkoon kerma, mausta suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna varovasti, mutta älä keitä enää, jotta savulohi säilyttää koostumuksensa.
- Viimeistely:
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Viimeistele keitto runsaalla tillillä.
- Tarjoile:
- Tarjoa keitto heti tuoreen ruisleivän ja voin kera.
Nauti!