Muistat ehkä koulun kotitaloustunneilta klassisen teeleivän. Nostalginen resepti on edelleen relevantti ja sen valmistaminen on erittäin helppoa.
Lähes jokainen suomalainen on leiponut kotitaloustunneilla teeleipää. Voit syödä teeleipiä vaikkapa ilta- tai aamupalaksi.
Lisämakua teeleipiin saa jos lisää taikinan sekaan hieman juustoa tai porkkanaraastetta.
Teeleivät
- 4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 50 g margariinia
- 1 ½ dl kylmää maitoa
Tee näin:
- Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa ja nypi margariini joukkoon.
- Lisää maito. Sekoita puukauhalla taikinaa mahdollisimman varovasti, ettei se sitkisty.
- Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin kahdeksi senttimetrin paksuiseksi pyöreäksi leiväksi.
- Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan ristikkäin. Pistele leivät haarukalla.
- Paista teeleipiä uunin keskiosassa 15 minuuttia. Taita leivät ja revi ne haarukalla kahtia.
Jaa nostalginen resepti ystävillesi!
Resepti poimittu MTV Uutisten sivulta.