Grillikalterin voi puhdistaa ilman kemikaaleja.
Kesällä ahkerat grillaajat kohtaavat väistämättä hetken, kun grillikalteri alkaa olla liian likaisessa kunnossa.
Grilli kannattaa puhdistaa aika ajoin, sillä pinttynyt lika ja palanut rasva voi syttyä palamaan ja aiheuttaa pahimmillaan paloturvallisuusriskin. Pinttynyt lika voi myös pilata ruokien maun, mikäli se tarttuu uusiin grillattaviin kypsennyksen aikana.
Ratkaiset ongelman kahdella raaka-aineella
Siivouksen ihmeaineet, etikka ja ruokasooda, astuvat tälläkin kertaa esiin. Listasimme alapuolelle kaksi tehokasta ja helppoa keinoa, joilla grillikalterin pinttynyt lika ja palanut rasva saavat kyytiä.
Leivinsooda ja vesi
- Tee tahna leivinsoodasta ja vedestä.
- Levitä tahna grillikalterille ja anna sen vaikuttaa 10-15 minuuttia.
- Harjaa grilliharjalla tai teräsvillatyynyllä lika ja rasva pois.
- Huuhtele puhtaalla vedellä.
Etikka ja alumiinifolio
- Sekoita yhtä paljon etikkaa ja vettä suihkepulloon.
- Suihkuta seos grillikalterille ja anna vaikuttaa noin 10 minuuttia.
- Rypistä pala alumiinifoliota palloksi ja käytä sitä hankaukseen.
- Huuhtele puhtaalla vedellä.
Ekologista, helppoa, edullista ja nopeaa – mitä muuta niksiltä voisi enää vaatia?
Näillä nikseillä lian pitäisi lähteä. Jaa vinkit ystävällesi, joka on ahkera grillaaja.